Elegem lett abból, hogy a spárga levágott 1-2 cm alját kidobjuk. Meg a levét. Vettem ma hozzá 20 dkg zöldborsót. Megpucoltam, a héját külön átfőztem. Spárga alja szépen megpucolva külön figyelt. Borsóhéjlé külön, az egész spárga(az egy másik étel...) közben fő. Borsószemek egy szép csokor újhagyma zöldjével kis sóval,cukorral párolódnak. Félretesz. A cukros-sós-citromos lében az említett másik ételhez az egész spárgák megfőnek 10 perc alatt.Szűrőlapáttal kiemel, tálba tesz.(Az még mindig egy másik történet). Lébe bele a zöldborsóhéj leszűrt leve, meg a spárgavégek,újabb 10perc. Aztán bot-turmix. Aztán bele az újhagymás zöldborsó. Két perc. Aztán egy fél csokor zöldpetrezselyem. Aztán kb.4-5 cm kígyóuborka nyersen belereszelve. Azonnal lezárom a tüzet alatta,és tálaláskor a rend kedvéért kap mindenki egy mokkáskanálnyi vajat a forró leveshez a tányérba,talán egy kis lenmagot, és egy levél mentát...
Kalória szinte semmi,klorofill,vitamin és minden benne... És kurvajóóóó!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése