2014. szeptember 22., hétfő

japán káposzta

(Ezzel a vegetáriánussal nem úgy vagyok,hogy "jaj,csak húst ne!", hanem az a cél,  hogy a kaja alapvetően a zöldségről szóljon)
Hát akkor levadászunk egy kicsi, nem túl drága kelkáposztát. Ha csak nagy van, akkor a maradék majd a hűtőben figyel,  hogy frankfurti lesz-e belőle, vagy zöldségleves-adalék, esetleg egy naggggyon finom kelkáposzta főzelék. De ez a kaja kelkáposzta-undorral küzdőknek is bejön, mert a végeredmény valami egészen más.
Kell még egy-két darab sárgarépa,egy kis fej hagyma, 5 dkg vékony sliced bacon (tök jó a 250 Ft-os CBA-s változat), 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem, 1/2 l húsleves(szóval kocka). Ma jó kedvemben összevariáltam az egyébként is megfőzött csöveskukoricával,  kapott abból is kettőt, sok volt, de jót tettb neki,színben is,ízben is.
A húsos szalonnaszeletek felét egy lefedhető edényben (lábas, serpenyő, stb)  vajban sütjük, megy rá a kelkáposzta leveleinek fele(egészben hagyva a levelek), kicsit sütöget,de nem kell keverni, szép körben hevernek   a levelek a lábos alján. Néhány perc után elterítem rajta a reszelt sárgarépát, arra megy az apróra vágott hagyma, (sózom, borsozom,enyhén), arra a maradék bacon szeletek, és betakarom szépen körben a maradék káposztalevelekkel. Rá a kb fél liter húsleves (erőleves,zöldségleves,mindegy),egy fedő, és lassú tűzön párolódik-sül. Meg lehet locsolgatni néha az alatta lévő levessel. A végén még marad egy kevés lé alatta, de nem sok. Akkor mehet az asztalra,  megszórva a petrezselyemmel, én két főtt kukorica csövet félbevágva még kukoricát is adtam hozzá, lehet kenyérrel enni, éhesebbeknek főtt rizzsel tálaljuk. Ez két-négy embernek elég, rizzsel tán hatnak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése