2012. október 10., szerda


Ha már indiai: legyen zöldségcurry


Fekete mustármagot pirítunk olajban vagy ghíben, bele két finomra vágott hagyma, 4 gerezd vékonyra vágott fokhagyma, reszelt gyömbér, rá az előkészített fűszerek: őrölt vagy megtört koriander, őrölt római kömény, egy összetört száraz csipős paprika, kurkuma, kiskanál curry,
(ha vannak indiai fűszereid, akkor még: garam massala, curry levél, csipetnyi görögszéna (=lepkeszegmag), de itt még tere van a fantáziának), 2 másodperc után rá 2-3 apróra vágott paradicsom, bele apróra vágott 1 kg zöldség a megfővés sorrendjében, lehetőleg 2-3 félénénél nem több, de lehet sokféle is: krumpli, padlizsán, cukkini, karfiol, vékonyra vágott sárgarépa, pesti viszonyokhoz igazítva akár főttbab konzerv, kukoricakonzerv, mexikói fagyasztott zöldségkeverék, stb). Lefedve kis lángon addig párpljuk, míg megpuhul. Lehet utána önteni minimális vizet vagy paradicsomlét, hogy le ne égjen. Sóval vagy leveskockával ízesíteni. Ehető önmagában, ha zaftosabbra készült, rizzsel, joghurttal vagy csatnival tálalni. Nagyon olcsó, nagyon egyszerű, nem lehet elrontani, és bármi van otthon, abból elkészíthető. És ami a legjobb benne: mindig más ízű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése