2012. október 10., szerda

Lássunk valami bonyolultat - recept


Hajdinalepény tengeri herkentyűkkel és póréval
25 dkg hajdinaliszt
1/2 kávéskanál só
1 tojás
víz
10 dkg vaj
20 dkg kagyló (lehet mellé rák, herkentyű, vagy csak diónyi darabokra vágott fagyasztott halat használok)
2 dl főzőtejszín
4-6 póréhagyma fehér része (a zöldje jó lesz levesnek, de szerintem azzal együtt is lehet)
petrezselyem
bors
A tojást 2 dl vízzel fölverem, és a liszttel, sóval lágy tésztává gyúrom, ha kell, kaphat még vizet. Egy órát pihentetem a tésztát.
A vaj háromnegyedében megfuttatom a gyufaszálnyi csíkokra  vágott pórét, sózom, borsozom, lefedve, kevés vízzel, alátéten, kis lángon 20-30 percig párolom. Ha a víz elfőtt, hozzáadom a tejszínt és a petrezselymet.
A  forró palacsintasütőben  kevés olajjal lepényeket sütök a hajdinalisztes izéből (palacsintánál sűrűbb a tészta kissé).
Másik serpenyőben megsütöm a maradék vajban a besózott halat, rákot, herkentyűt (ami van, esetleg fokhagymásan), és a lepényeket a tejszínes póréval és  a kagylóval vagy egyéb tengeri dologgal együtt forrón tálalom.
A tetejére még egy kis frissen vágott petrezselyem kerül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése