2012. október 10., szerda


Moszkvai tojás (igazából napos tojás:)

 

5 keménytojás, 1 ek mustár, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors, 1 + 1 ek kaviár, 1 ek tejföl, 1 ek ketchup, 2 ek szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin.
A tojásokat kettévágom. A sárgáját kiveszem és összegyúrom a többi hozzávalóval és az egyik kanál kaviárral. A masszát habzsákkal visszatöltöm a fél tojásokba. Tetejüket is a masszából nyomott gyűrűvel díszítem, amelynek közepébe teszem a másik kanálnyi kaviárt.
Elegáns, finom étel, dísze bármely hidegtálnak. (Ha van ennél több kaviár, elbírja, de ennyi is elég. Lehet salátaleveleken vagy friss zöldségekkel tálalni: uborka, paradicsom, stb.)
És persze hozzá sok-sok pirítós kenyér, tea és/vagy vodka...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése