Nyilván semmi újat nem írok le (de ez nem is szakácsblog, csak a gyerekeknek emlékeztető).
Négy embernek 12 nem túl vastag, nem túl vékony szelet szikkadt kenyér, két tojás, 2 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1/2 kávéskanál fahéj, 5 dkg vaj, vagy 1-2 dl olaj (itt még lehet játszani a szeretett fűszerekkel: kurkuma, kardamom, gyömbér). Összekeverem a tojást a tejjel, fűszerekkel, a kenyereket megmártom benne, és a jól felforrósított vajban mindkét oldalát aranyszínűre sütöm.
Én szeretem sósan készíteni is, főzelékek feltéteként, de akkor úgy hívom, ahogyan nagyanyám nevezte: "pofézni". (Hogy ez német vagy szláv eredetű szó-e, nem tudom, az biztos, hogy olyan osztrák-magyar-monarchia vegyes...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése