2012. október 10., szerda


Lencse-rizs-zöldség

 
Egy csésze sárga lencse (vagy feles sárgaborsó), egy csésze rizs, fél liter víz, 4 evőkanál ghee (vagy két evőkanál vaj és két evőkanál olivaolaj), egy teáskanál kurkuma, egy teáskanál római köménymag, egy kávéskanál őrölt mustármag (lehet helyette egész fekete mustármagot is használni), 2 babérlebélk, egy kávéskanál majoranna, egy szárított csipős paprika, két evőkanál petrezselyem (vagy korianderlevél), két csésze főtt karfiolrózsa vagy brokkoli (el is maradhat), só.
A lencsét mossuk meg, és hagyjuk ázni egy-két órát , majd tegyük fel sós-kurkumás vízben főni, fedő alatt, kislángon.
Palacsintasütőben vagy serpenyőben a gheen pirítsuk meg a fűszereket (20-30 másodperc): római kömény, összetört száraz paprika, mustármag, babérlevél (ebben a sorrendben tesszük a serpenyőbe). Amikor illatoznak a fűszerek, a gheevel együtt beletesszük a lencsébe. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a megmosott rizst, nagyon kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk az egészet. A vége felé tesszük bele a majorannát, a petrezselymet, és a főtt karfiolt.
Egytálételként tálaljuk, személyenként fél - 1 dl natúr joghurttal, és lepénykenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése