2012. október 10., szerda


Válságkonyha -vagy igényes konyha?



Most nyáron rengeteg a zöldséghulladék: a hús-és zöldségleveseknél használt zöldségek héja,száraz részei,levágott végei , vagy a megmaradt,megszáradt ,hervatag zöldségek is jók, (répa, tök, zeller, uborka, gomba, spárga, cukkini,  karalábé, újhagyma, zöldborsó, zöldbab, káposzta, cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, uborka,kukorica, póré, stb). A zöldségek zöldjét, héját,csumáját ne dobjuk ki, hanem tegyük egy hűtőzacskóba, (néha egyetlen főzésnél is összejön egy adag), és ha elég van,tegyük fel hideg vízzel  kis lángon főni, (tehetünk hozzá lestyánt, petrezselymet, zöld fűszereket, só nem kell) és kb.20-30 perc után szűrjük le, a lét hűtsük ki, és kis műanyag edényekben (pl.jégkocka készítő, tejfölös,  joghurtos pohár) fagyasszuk le. Kíváló alaplé lesz belőle későbbi levesekhez, ételekhez. Nem kerül k.sokba, mint a leveskockák, egészségesebb, és sokkal finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése